Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Ηλιακη μαγνητικη καταιγιδα τελος Μαιου,λες να χασουμε τον δρομο μας προς την εφορια.......Σύμφωνα με τον συνεργάτη του «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος», Νίκο Κατσαρό,
είναι πιθανόν να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να εμφανιστούν παρεμβολές στην ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας, προβλήματα στην πλοήγηση των διαστημοπλοίων καθώς και πιθανές καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.
Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι επηρεάζεται και η πορεία αποδημητικών πουλιών και τα ταχυδρομικά περιστέρια.
Όπως γράφει ο Ν. Κατσαρός, οι γεωμαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν και την ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα επηρεάζονται κυρίως εκείνοι που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα.
Ρώσοι επιστήμονες αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν την ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία(δηλ. έλλειψη οξυγόνου).Επίσης, πιστεύουν ότι επηρεάζεται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση.
Οι μαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν το 50 έως 75% του πληθυσμού αλλά σε διαφορετικό βαθμό για κάθε άνθρωπο. Οι νέοι άνθρωποι, κατά πλειοψηφία, επηρεάζονται ελάχιστα έως καθόλου από  τις μαγνητικές επιδράσεις, ενώ  συστήνεται σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι στις μαγνητικές καταιγίδες να αποφεύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα, το άγχος και να μην μένουν μόνοι.